Aluminium Vouwwand | Slanke vouwwanden met minimalistisch ontwerp
home / vouwwanden / steel design

STEEL DESIGN® vouwwanden

De uitstraling van staal, de voordelen van aluminium De Steel Design® vouwwand is gebaseerd op het slank gedetailleerde, thermisch geïsoleerde Steel Design® profiel systeem. Deze innovatie biedt architecten de mogelijkheid vouwwanden te ontwerpen met extreem slanke profielen. Door het beproefde vouwwandsysteem opnieuw te ontwikkelen is het mogelijk de slanke profielen te combineren met grote glasoppervlakten.

steel design

Design

Het ranke, slanke ontwerp komt terug in zowel de kader- als de deurprofielen. Door het toepassen van de innovatieve, verzonken onderdorpel is het gebruik van een hangend geleidesysteem overbodig wat de duurzaamheid en het gebruiksgemak vergroot. Om de industriële uitstraling te benadrukken is de coating waarmee de vouwwand op kleur wordt gebracht mat en voorzien van een onregelmatige structuur.

steel design

Isolatie

Steel Design® profielen zijn voorzien van een polyamide thermische onderbreking welke is versterkt met glasvezel. Koude geleiding van buitenaf wordt hiermee voorkomen. Het profiel is geschikt voor dubbel en triple glas. Draaidelen zijn voorzien van een rubberdichting aan zowel de binnen- als de buitenzijde voor een absolute warmtedichting.

steel design

Kleuren

Iedere gewenste RAL kleur is mogelijk. De binnen- en buitenzijde kunnen in verschillende kleuren worden uitgevoerd. Anodisatie en coatings voldoen aan de strenge Qualanod en Qualicoat certificeringsnorm. Daarnaast zijn speciale metaalfinishes van echt cortenstaal, brons of koper mogelijk.

steel design

Inbraakwering

Steel Design® deuren worden voorzien van hoogwaardig inbraakwerend sluitwerk met een SKG** certificering. Het isolatieglas kan optioneel ook inbraakwerend worden uitgevoerd.

steel design

Comfort

De Steel Design® vouwwand is vrij van schilderonderhoud. Het afnemen van de profielen tijdens het glazenwassen is voldoende. De coating is voorzien van een krachtige UV filter waardoor verkleuring door de zon wordt tegengegaan. Het periodiek aanbrengen van een beschermende waxlaag is daarom niet meer nodig.

steel design

Garantie

Een product van TUDOR biedt zekerheid. De zekerheid dat alles met zorg en kwaliteit is geproduceerd en gemonteerd. Mocht er onverhoopt toch iets mis zijn, dan kunt u vertrouwen op de service en garantie die TUDOR u biedt. De garantie bedraagt 10 jaar zodat uw aankoop bij een eenmalige investering blijft.

STEEL DESIGN©

SPECIFICATIES


DIMENSIES

aanzicht vanaf 30 mm


AFMETING KADER

10.0m X 3.0m
(groter op aanvraag)


AFMETING VLEUGEL

1.2m X 3.0m
(groter op aanvraag)


BEGLAZING

U 0,8 W/m2K - U 1,1 W/m2K


GLASPAKKET

27 mm – 32 mm


SLUITSYSTEEM

binnen en buiten afsluitbaar


TOEPASSING

nieuwbouw
renovatie


CONFIGURATIE

binnen draaiend - buiten draaiend

Neem contact op:

voor informatie, een offerte of persoonlijk adviesbijlage maximaal 20 MB
gebruik ctrl voor meerdere bestanden